Следить
Баскетбол

Президент БК Рівне Ліщук: в Рівному почали зводити спорткомплекс, скоро буде можливість приймати змагання рівня Суперліги

Рівненська команда не поспішає заявлятись в Суперлігу.

Відомий український баскетболіст, а нині президент БК Рівне Сергій Ліщук поділився планами на майбутнє команди. Він не поспішає заявляти клуб в Суперлігу, адже на його думку це не надто правильно.

«Ми могли б заявитися в Суперлігу вже, але є одне «але». Кинути усі сили та гроші на один сезон у Суперлізі, як мінімум, не розумно. Не маючи своїх майстрів нам доведеться купувати по сім чи вісім легіонерів. А це колосальні витрати на заробітні плати», — сказав Ліщук в інтерв’ю Radiotrek.rv.ua.

«До того ж такі гравці просто зароблятимуть гроші. У них немає певної зацікавленості, патріотизму за своє рідне місто».

Ліщук прагне, щоб в його команді грали місцеві баскетболісти і саме на них він робить ставку.

«Мені хочеться, щоб кістяк команди складався із місцевих баскетболістів, які відстоюватимуть імідж свого клубу, а отже свого міста. Наймані гравці один рік у Суперлізі пограють, а потім команда «розсипиться». Тому поки ми готуємо кістяк команди. На це піде два чи три роки, нехай, але це працюватиме. Будуть усі свої, а кількох легіонерів наймемо».

Президент радий, що місцева влада підтримує команду і в місті почали роботи по зведення спорткомплексу.

«Тож поки чоловіча команда БК Рівне залишається у Вищий лізі. Виграємо її і тоді попадемо у Суперлігу. Все до того йде. Нас, тим більше підтримує влада. 2018-й рік на Рівненщини був роком баскетболу і все, що нам обіцяли – зробили. І, найголовніше, в місті нарешті почали зводити спорткомплекс, тож скоро у Рівному буде можливість приймати навіть змагання рівня Суперліги».

Ліщук відомий виступами за Пульсар, Азовмаш та іспанську Валенсію. Він чотири рази виграв чемпіонат України (2006-2009).

БК Рівне посідає 3-ю сходинку в турнірній таблиці групи 2 Вищої ліги.

Комментарии
Больше в Баскетбол
aquapolis