Следить
Баскетбол

Багатскіс після перемоги над Капфенбергом: «Є ситуації, які мене не влаштовують, будемо щось змінювати»

Коуч має не так багато часу до першої гри против Бургосу в ЛЧ.

Головний тренер Київ-Баскету Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу в матчі кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА над австрійським Капфенбергом (73:63). За його словами, команда часто помилялася у нападі.

«У австрійців команда можливо більш зіграна і досвідчена, американці у нас грали вперше. На перший погляд здається, що австрійці тільки у футбол вміють грати, але це не так, як ви бачите. Ми у процесі становлення. І моментами, я хочу сказати, ми грали вау! А моментами я гравцям говорив – що ви робите? У нас нема стабільності прийняття вірних якісних рішень, коли це треба».

«Не маю по цій грі великих претензій до захисту. Але у нападі були безглузді рішення, поспішні кидки. Хтось намагався лобом повз стіну пройти. Австрійці одразу отримали перевагу, екстра ситуації і користалися ними. Так робити не можна. Якщо ми хочемо бути не тільки агресивними, не тільки швидкими, а якщо ми хочемо ще й бути розумною командою, треба контролювати свої емоції і приймати правильні рішення у кожній ситуації».

Також тренер дав оцінку наступному супернику команди вже в рамках фіналу кваліфікації — іспанського Бургосу. Латвієць підтвердив, що це дуже важка команда.

«Чотири дні тому вони обіграли Валенсію на виїзді. Зал на 18 тисяч глядачів. Якщо я не помиляюся, там два американця, кілька бразильців, аргентинців, парочка іспанців. Я вже говорив з деякими іспанськими тренерами: готуватися треба до того, що це буде великий, живий зал. Ці ігри також будуть нам корисні в гарному смислі. Ми відчули, що можемо грати у гарний фізичний баскетбол. Ці ігри показали нам, що ми маємо доволі гарну нервову систему. І сьогодні це теж було видно. Австрійці вийшли вперед. А ми виконували свою роботу, спокійно, не смикаючись. Грати з іспанцями буде важко. Але те, що нам протистоятиме гарна команда – це 100%. Якщо не помиляюся, вони жодної контрольної гри не програли в Іспанії».

Наразі вже відкритий продаж квитків на гру з Бургосом у Києві, яка відбудеться 26 вересня і розпочнеться о 19:00. Матч-відповідь пройде в Іспанії 29 вересня. В разі перемоги у протистоянні Київ-Баскет гратиме у групі Ліги чемпіонів ФІБА.

Комментарии
Больше в Баскетбол
aquapolis