Следить
Баскетбол

Багатскіс: «Київ-Баскет базується на українських гравцях, і я радий, що така концепція працює»

Віце-чемпіон України успішно подолав перший раунд Кубка Європи.


Багатскіс: «Київ-Баскет базується на українських гравцях, і я радий, що така концепція працює»

Головний тренер Київ-Баскета Айнарс Багатскіс прокоментував успіх своєї команди в першому раунді Кубка Європи.

Вчора віце-чемпіон України на виїзді обіграв Цмокі-Мінськ (92:84) та гарантував собі першу позицію в групі, тим самим реабілітувавшись за поразку від Мінську в Києві.

Слова латвійця наводить офіційний сайт Федерації баскетболу України.

— Можу сказати, що ми пройшли бойове хрещення в Кубку Європи. Адже до цього, за великим рахунком, досвід матчів на такому рівні мали хіба що Максим Пустозвонов і В’ячеслав Петров. Команда пройшла випробування на міцність, адже часом грали по три матчі на тиждень. Ми стали ментально міцнішими за цей час. Це допомогло виграти у Мінську.

Проаналізували, чому поступилися Цмокі у Києві, і хотіли довести, що тоді просто був не наш день. Нам це вдалося. Безумовно, не пройшли безслідно і заміни у складі в осінній частині сезон.

— Ближче до кінця матчу здалося, що Київ-Баскет спіймав кураж. Чи можна вважати овертайм у Мінську найкращим ігровим відрізком Київ-Баскета на сьогодні?

— Назву його найякіснішим ігровим відрізком. Команда чітко дотримувалася усіх домовленостей, надійно відіграла у захисті і проявила характер. Хочу наголосити, Київ-Баскет базується на українських гравцях. Вони відіграють важливу роль в ігрових схемах і я радий, що така клубна концепція працює. І це тільки початок. У нас є ресурс виглядати ще краще.

— Вже оцінили суперників по наступному груповому турніру Кубка Європи?

— Цей турнір — спринт. Де кожна гра складається з двох таймів. Вдома — перший тайм, на виїзді — другий. І важливе кожне набране очко, кожна дія, усе впливатиме на майбутній результат. У професійному спорті важливо – що ти показав сьогодні. Прийде завтрашній день, і ми покажемо, на що здатні завтра.

Нагадаємо, з однієї групи з Київ-Баскетом не зумів кваліфікуватися до наступного раунду чинний володар Кубка України Дніпро.

Наступний матч Київ-Баскет проведе з Харківськими Соколами в п’ятницю, 29 листопада.

Комментарии
Больше в Баскетбол
aquapolis