Следить
Разное

Вплив ортопедичного матрасу на досягнення в спорті

Ні для кого не секрет, що лише повноцінний відпочинок, здоровий сон дозволяє повністю відновитися після важкого, напруженого дня. Проблема якісного сну особливо актуальна для спортсменів, котрі протягом дня отримують величезні навантаження. Не дивно, що на тренувальних базах, в місцях базування спортсменів все частіше звичайні матраси заміняють на ортопедичні.

Про користь ортопедичних матрасів було сказано не мало, що й не дивно. Їх приписують лікарі, їх радять науковці, для прикладу ортопедичний матрац Matroluxe, взагалі став просто незамінною річчю для багатьох спортсменів.

Яку роль відіграє жорсткість для ортопедичного матрасу?

Велика популярність ортопедичних матрасів на ринку зіграла з ними злу роль. На сьогоднішній день, майже всі матраси, які доступні у продажу називаються ортопедичними, що не правильно. Для того, щоби користь була максимальна, потрібно вірно зробити свій вибір, що  далеко не просто.

Одним із головних критеріїв під час покупки матрасу являється його жорсткість. Лікарі рекомендують для старшого покоління вибирати чим більш м’якіший матрас, тоді як для молодого покоління, особливо, якщо мова йдеться про спортсменів, потрібно зупиняти свій вибір на жорстких матрасах. Жорсткий матрас дозволить тілу максимально відпочити під час сну, що дуже важливо при великих фізичних навантаженнях.

Який повинен бути наповнювач?   

Якість ортопедичного матрасу, що для спортсменів, що для людей, які ведуть не надто активний спосіб життя сильно залежить від наповнювачу. Він в першу чергу повинен бути з натурального матеріалу, не містити мікрочастинок, котрі можуть викликати алергію.

Самими популярними видами наповнювачів являються наступні матеріали:

  • Меморі-латекс (наповнювач, особливістю якого є здатність приймати форму тіла люди і зберігати її тривалий час)
  • Ортофайбер – наповнювач, який відзначається підвищеним рівнем мягкості
  • Натуральна вовна, кокосова койра – наповнювачі, які частіше за все беруться при створенні жорстких матрасів, саме с таким наповнювачем потрібно вибирати ортопедичні матраси спортсменам і людям, котрі ведуть активний спосіб життя

Комментарии
Больше в Разное
aquapolis