Следить
Велоспорт

Україна повертається в професійний велоспорт: Lviv Cycling Team відновлює команду

У 2020 році Україна не була представлена ​​жодною чоловічою командою в професійному велосипедному пелотоні. Незважаючи на пандемію коронавірусу в наступному сезоні ситуація зміниться. У пелетон повертається Lviv Continental Cycling Team, яка в цьому році була представлена ​​тільки жіночим колективом.

Повернення в пелетон

У минулому сезоні команда не була представлена ​​в чоловічому пелетоне через брак фінансів. «У цьому році об’єднали великі зусилля, спільно з федерацією велосипедного спорту України, в особі президента Андрія Гривка, він вже і в минулому році істотно допомагав, а на 2021 ще більше. Плюс Міністерство молоді та спорту України нам сприяє, обласні осередки, звичайно і львівське обласне управління фізичної культури і спорту допомагає», — повідомили ексклюзивно EURO в прес-службі команди.

Склад

Команда вже оголосила попередній склад, в якому переважно молоді гонщики. Найстаршим є 30-річний Олександр Превар, в активі у якого перемоги на українських одноденки Horizon Park Classic (2017) і Odessa Grand Prix (2016), а також друге місце і перемога на етапі багатоденки Cycling Tour of Szeklerland в 2018 році. Він помітно виділяється на тлі інших гонщиків, яким переважно від 17 до 23 років. У команді виступатимуть три литовських гонщика, які в минулому сезоні посіли, 2,3 і 4 місця в груповій гонці на чемпіонаті своєї країни.

Варто відзначити бронзового призера Юстас Бенюшис, який був також шостим на багатоденці Туру Естонії в генеральному заліку в минулому році і виграв генеральний залік національної багатоденки Sakiai GP. Він став також першим на одноденках національної категорії Lietuvos Plento Taure.Ukmergeje etapas і Baisogalos etapas. Також за команду заявлені два бельгійця, німець, португалець і представник Люксембургу.

Попередній склад Lviv Continental Cycling Team на даний момент

Також, цілком можливо, що команду підсилять ще кілька трековиків. Склад команди інтернаціональний так, як у клубу другий рік поспіль є іноземні спонсори.

Календар

Завдяки тому, що в складі буду іноземні гонщики команді буде легше отримати запрошення на гонки в Європі. У Lviv Continental Cycling Team нам повідомили, що в міжнародному календарі орієнтуються на Бельгію, Голландію, Китай, однак поки ще чекають остаточного підтвердження від організаторів. Також в планах команди виступу в андеровских змаганнях (до 23 років).

Гран-прі Львова

У 2019 року в команді планували провести у Львові міжнародну гонку, але в підсумку це так і не відбулося. Бажання привезти міжнародний пелотон у Lviv Continental Cycling Team залишилося, але поки ніхто не знає, що буде в наступному році, в тому числі через пандемію коронавірусу. У той же час точно відбудеться трекова міжнародна гонка Lviv Open Cup.

Жіноча команда

На даний момент у складі команди тільки іноземні гонщиці. Однак будуть і українські спортсменки. «В основному будуть наші дівчата, які в збірній, і особливо будемо робити акцент на тих дівчат які їдуть на Олімпійські ігри», — відзначили в Lviv Continental Cycling Team.

Попередній склад жіночої команди:

Ціль

«Мета це Токіо (Олімпійські ігри), і весь календар під це», — відзначили в команді.

Комментарии
Больше в Велоспорт
aquapolis