Следить
Баскетбол

Близнюк: «Збірна України — добра команда, але поки молода»

Цього року баскетболіст вперше в кар’єрі заграв у чемпіонаті України.


Близнюк: «Збірна України — добра команда, але поки молода»

Баскетболіст національної збірної України Богдан Близнюк розповів про початок своїх виступів за головну команду країни в інтерв’ю порталу iod.media.

Близнюк, який цього року повернувся до України зі США, зазначив, що з табору збірної до нього почали звертатися ще за часів гри в команді коледжу.

— Ти мав американський паспорт, наскільки складно було владнати юридичні нюанси, щоб ти зміг грати за збірну України?

— Ще коли я грав за команду коледжу, до мене почали звертатися зі збірної України. Але тренер сказав, що для нього це не дуже добре, коли я буду надовго їздити — мовляв, треба, щоб я був постійно на місці, тренувався із командою. Певно, тоді мова йшла не про головну національну команду, а про одну з юнацьких збірних.

А коли закінчив університет, почали писати з ФБУ і мені, і агенту. З паспортом федерація все владнала, тобто за цей момент я навіть не хвилювався, проблем у мене не виникло.

— І як оцінюєш рівень збірної України?

— Я поки провів чотири гри. Думаю, що наша команда добра, але поки молода. У нас висока планка, якщо всі її досягнуть, у нас буде дуже серйозна команда, що на рівних змагатиметься з сильними країнами.

Перед початком сезону в українській Суперлізі Близнюк підписав контракт зі столичним Київ-Баскетом.

З того часу Богдан провів 10 матчів у національному чемпіонаті, в середньому набираючи 9,5 очок за гру, та допоміг киянам дійти до другого раунду Кубка Європи.

Нагадаємо, що з липня національну збірну та Київ-Баскет очолює латвійський головний тренер Айнарс Багатскіс.

Комментарии
Больше в Баскетбол
aquapolis