Следить
Баскетбол

Тренер Запоріжжя Плеханов: «В нинішньому чемпіонаті домінуватимуть Київ-Баскет та Дніпро»

Також коуч запоріжців розповів про відбір американських легіонерів.

Головний тренер Запоріжжя Валерій Плеханов дав інтерв’ю офіційному сайту клубу, в якому розповів про майбутній сезон в Суперлізі та новачків минулорічних бронзових призерів чемпіонату.

Коуч зазначив, що приділив багато уваги відбору легіонерів, та детальніше поглибився в селекційні моменти свого вибору. В своєму колективі Плеханов також хотів би бачити більше досвідчених українських баскетболістів.

«Для нас важливо, як нові американці будуть виглядати на фоні своїх співвітчизників з інших клубів. Якщо у минулому році ми чітко розуміли, що у нас є один фрешер — Трент, людина, яка пограла в Європі — Холтон, я знав, хто такий Хілл, то тепер у нас два фрешера і двоє гравців, що проводитимуть у Європі другий сезон. Це не пов’язано з тим, що ми не хочемо брати досвідчених, наш бюджет, як і раніше, мінімальний на фоні більшості клубів, тому ми обираємо з нижнього кошика. Кожен з наших новачків-легіонерів був одним із лідерів у своїх клубах та університетах. Наше завдання — не просто продовжити зберігати їх лідерські якості, а спробувати поєднати. Треба, щоб вони були сумісні між собою. Поки що в комунікації ніяких проблем з ними немає. Ставленням до справи я задоволений, ніхто не лінується, всі працюють. Проте вже контрольні матчі все покажуть. Скоро домашній турнір, де ми зможемо перевірити власний рівень».

Перед стартом сезону запорожці підсилился американськими форвардами Дейонте Сіммонсом, який став найкращим бомбардиром чемпіонату Данії, та Лемонтреєм Харрісом, а також захисниками Брендоном Рендольфом та Л’ю Стілвортом.

«Стосовно Сіммонса, все було не так просто. Спочатку я переглядав на цю позицію теж «фрешера», ми вже майже домовилися, однак в останній момент він поїхав грати в Чехію в команду з єврокубками. Сіммонс вагався, чи їхати в Україну, але я зміг його переконати. Це дуже відповідальний і старанний гравець, я серйозно на нього розраховую у цьому сезоні. Що стосується тих легіонерів, які у нас були в минулому сезоні, зберегти їх для нас було нереально. Вони виросли у ціні в три-п’ять разів, тому бажаю їм грати ще краще, а ми в новому сезоні будемо відкривати нові імена в баскетболі».

Нагадаємо, що Малік Трент з нового сезону виступатиме у складі новачків Суперліги Прометея, а Кіндалл Хілл підписав контракт з віце-чемпіоном України Київ-Баскетом.

Що стосується Київ-Баскету, Плеханов вважає, що в новому сезоні чемпіонату України головними претендентами на чемпіонство будуть саме кияни та Дніпро, який якісно підсилився влітку.

Запоріжжя розпочне свій сезон у Суперлізі вже 28 вересня, коли на виїзді зіграє з Прометеєм.

В попередньому сезоні чемпіонату Запоріжжя позбавилося шансів на чемпіонство після поразки від Київ-Баскету в півфінальній серії плей-офф. В серії за бронзові медалі команда Плеханова обіграла Дніпро.

Комментарии
Больше в Баскетбол
aquapolis